VELKOMMEN TIL IKAST TAXA
Vi bringer dig sikkert ud og hjem

RING: 70 22 18 18
Projekt Grøn Taxi
Tre jyske taxicentraler bliver klimapionerer
Ialt 170 taxier i Herning, Ikast, Esbjerg og Viborg deltager i Projekt GrønTaxi, og deres vogne bliver forsynet med teknologi, der kan vejlede og motivere taxiføreren i miljørigtig kørsel. Den såkaldte EcoBox beregner førerens brændstofforbrug. Systemets viden, der er baseret på statistisk virkelighed, kan give taxiføreren gode råd om for eksempel at blive holdende, fordi der statistisk set er 90 procents chance for, at der kommer en tur i hans område.
Endnu et eksempel på førende dansk klimateknologi

Projekt GrønTaxi er på landsplan støttet af Transportministeriet og Trafikstyrelsens pulje til grønne transportløsninger. Teknologileverandør og tovholder i projektet er danske Finn Frogne A/S, en af verdens førende udviklere af intelligente trafiksystemer, herunder taxametersystmer til hyrevognsbranchen i Nordeuropa. Roskilde Universitets Center (RUC) og Transport Uddannelses Center (TUC) deltager også i projektet.
Teknologi og kørselsadfærd arbejder sammen
Gennem en kombination af klimavenlig teknologi og motivation til miljørigtig kørsel, vil taxichauffører og taxicentral være i stand til at tilrettelægge og udføre kørsler og drift så miljøeffektivt som muligt, og omdanne grønne kørevaner til god forretning.